46.lv
Svētdiena, 2024. g. 05. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ģederts, Ģirts/ Гаврила, Виталий, Всеволод, Климентий, Лука
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Intervija ar "TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED" galveno treneri Vitāliju Voskānu

Фото: ltfa.lv
Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA) piedāvā interviju ar šīs sezonas 1.līgas zelta medaļu ieguvējas “TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED” galveno treneri Vitāliju Voskānu.
Vēlreiz apsveicu komandu ar izcīnīto 1.līgas titulu. Kādi bija galvenie faktori, kas ļāva izcīnīt šo panākumu?

Paldies! Manuprāt, uzvarējām ne tik daudz dēļ komandas vienotās spēles, kā dēļ atsevišķu spēlētāju pārākuma individuālajā meistarībā. Tas saistīts ar to, ka pietrūka optimāla treniņprocesa, ņemot vērā faktu, ka lielākā daļa futbolistu strādā algotu maiņu darbu un ne vienmēr var ierasties uz treniņiem, kā arī uz vairākām izbraukuma spēlēm. Skaidrs, ka tieši treniņos ir jāatstrādā standartsituācijas, komandas kopējā darbība uzbrukumā, aizsardzībā un citas nianses. Mums uz treniņiem pārsvarā nāca gados jaunie spēlētāji, nevis komandas pamatkodols. Tas, protams, nav labi, taču kopējā turnīra kontekstā visu izšķīra mūsu spēlētāju individuālā meistarība, kas izrādījās nedaudz augstāka nekā konkurentēm. 
 
Kopējais komandas mērķis bija “ievilināt” tribīnēs vietējos futbola cienītājus Rēzeknē un uzdāvināt viņiem atmiņā paliekošus futbola mirkļus, demonstrējot aktīvu, uzbrūkošu futbolu, kā arī ļaut sevi apliecināt talantīgākajiem pilsētas telpu futbolistiem. Uzskatu, ka tikām ar šiem uzdevumiem galā gana cienīgi.
 
Cik lielu ieguldījumu panākuma kaldināšanā sniedza abi ukraiņu viesspēlētāji? Kādā veidā viņus piesaistījāt?

Pēc pirmā nospēlētā turnīra apļa jutām, ka varam reāli cīnīties par zelta medaļām, taču kaut kā nedaudz pietrūkst. Ar aģenta un komandas partneru palīdzību piesaistījām viņus komandai, nodrošinājām labus sadzīves apstākļus. Dažādu iemeslu dēļ Deniss Jarkins līdz sezonas beigām nepalika, taču Vitālijs Baitsurs kopā ar komandu cīnījās līdz turnīra noslēgumam. Viņiem izdevās būtiski pastiprināt komandas spēli, tāpat ļoti liela loma bija četrkārtējam Latvijas čempionam vārtsargam Aigaram Bondaram un mūsu jaunajiem talantīgajiem nacionālās U-21 izlases spēlētājiem Renāram Šķesteram, Egilam Jegorovam, Vitālijam Agulam un Sergejam Prokopkinam.
 
Vai būsiet gatavi nākamajā sezonā pilnvērtīgi sevi apliecināt Virslīgas līmenī?

Darīsim visu iespējamo, lai komanda sevi apliecinātu pilnvērtīgi un mēs cienīgi izskatītos uz Latvijas telpu futbola augstākās sabiedrības fona. Mūsu pilsēta tajā ir ieinteresēta, skatītāju atbalsts ir liels. Pēdējo 1.līgas čempionāta spēli pret “TENTE” apmeklēja vairāk nekā 1000 līdzjutēju, zāle bija pārpildīta. Interese par telpu futbolu Rēzeknē ir ievērojami augusi, un mēs turpinām strādāt pie tā, lai šo sporta veidu vēl vairāk popularizētu – ar interneta, televīzijas, radio palīdzību. Tāpat mums ir meiteņu karsēju grupa, pēdējā mačā piesaistījām bērnu kori, kas uzstājās ar savu priekšnesumu. Visas šīs lietas ir ļoti būtiskas skatītāju piesaistei un komandas kopējā tēla veidošanai. Manuprāt, sava loma bija arī tam, ka nezaudējām nevienu mājas spēli.
 
Protams, lai startētu Virslīgā, nepieciešams profesionālāks treniņprocess. Taču starpsezonu periodā mums vēl ir laiks, lai pie šī jautājuma strādātu. Augusta mēnesī, visticamāk, jau būs provizoriska skaidrība gan par budžetu, gan par sastāvu.
 
Vai galvenais finansiālais atbalsts komandai nāk no vietējās pašvaldības?

Pilsēta palīdz daudz – jo īpaši ar transportu un ēdināšanu. Šajā ziņā jo īpaši lielu paldies vēlētos teikt Rēzeknes mēram Aleksandram Bartaševičam. Tomēr būtisku artavu sniedz arī pārējie privātie sponsori, tostarp mūsu galvenais atbalstītājs - SIA "Trans Speed" Vadima Varlamova personā.
 
Latvijas kausa izcīņā esat jau sasnieguši pusfināla stadiju. Ļoti iespējams, ka pretī nāks Virslīgas klubs “RABA”. Vai komandai būtu pa spēkam sasniegt finālu?
Kausa izcīņa mums kalpo kā iesildīšanās pirms nākamās sezonas Virslīgas turnīra. Skaidrs, ka gribētos iekļūt finālā, centīsimies pusfināla cīņai pulcēt labāko sastāvu. Iepriekš mūs divas reizes turnīra astotdaļfināla stadijā apstādināja “BFC Daugavpils”, kas iepriekšējā sezonā kļuva par Virslīgas sudraba medaļniekiem. Pērn zaudējām viņiem cienīgi – 2:4. Manuprāt, tas parāda tikai to, ka varam spēlēt līdzvērtīgi ar Virslīgas pārstāvēm.
 
Kādi ir komandas ilgtermiņa mērķi?

Ļoti gribētos sastādīt konkurenci šobrīd spēcīgākajai Latvijas komandai FK “Nikars”. Nešaubos, ka viņi šogad devīto reizi iegūs valsts čempionvienības titulu. Saprotams, ka patlaban par to runāt ir pāragri, bet noteikti kādreiz vēlētos nodrošināt komandai dalību “UEFA Futsal Cup” turnīrā. Mūsu pilsētas telpu futbolam ir pa spēkam sasniegt lielākus mērķus, vēl jo vairāk arī tādēļ, ka jau 2018. gadā tiek plānots atvērt vietējo Olimpisko centru. 
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"